Back to All Events

Washingtonseminaret 2018


I Donald Trumps Amerika utkjempes det en kamp om landets identitet. På den ene siden har du kvinnene som bekjemper seksuell trakassering gjennom #MeToo-kampanjen, og afroamerikanerne som fortsetter kampen mot rasisme gjennom Black Lives Matter. På den andre siden har du de hvite, frustrerte mennene som vil ta landet og kulturen sin tilbake. Kampen fikk sitt foreløpige kokepunkt under de voldelige demonstrasjonene i Charlottesville i august i fjor, og det er nettopp her årets utgave av Washingtonseminaret skal finne sted. Vi skal lære om de ferskeste kommunikasjonstrendene som hver side bruker for å nå frem i all støyen. Og vi skal følge sluttspurten før mellomvalget 6. november, hvor vi får vite om Demokratene tar tilbake Kongressen.

Onsdag 2. november lander du på Dulles lufthavn før det bærer rett inn til Washington. Torsdag til lørdag blir tre tette fagdager med USAs fremste eksperter på politikk og kommunikasjon. Journalistene som følger valgkampen tettest. Kommunikasjonsfolkene som analyserer de seneste informasjontrendene og hvordan de brukes for å få innflytelse. Tenketankene som er med på å skape og forme politikken. Og noen av Trump-administrasjonens nærmeste rådgivere. Etter kirkebesøk på søndag, beveger vi oss mot Charlottesville, Virginia. Denne pene forstaden er en liberal bastion i delstaten og hovedsetet for University of Virginia, men også slagmarken for Unite the Right-demonstrasjonen i fjor. Mandag og tirsdag skal vi møte begge sidene av det splittede Amerika, før vi runder av med valgvake tirsdag kveld.

Gjennom 18 år har Washingtonseminaret samlet hundrevis av norske politikere, journalister, næringslivsledere og kommunikasjonsfolk. Seminaret passer for deg som jobber med politikk og kommunikasjon, og for deg som er opptatt av amerikansk kultur og historie. I etterkant vil du bli invitert til alumninettverket vårt som samles hvert år på Villa Otium i Oslo.

Earlier Event: October 27
Washingtonseminaret 2017