Back to All Events

Washingtonseminaret 2015


  • Washington DC USA (map)

Makt, politikk og media – i verdens hovedstad

Washingtonseminaret 2015: «Og de nominerte er…»

Bli med til USA og verdens hovedstad, Washington D.C. Årets hovedtema er nominasjonsprosessen for presidentvalget neste år. Denne intensive og lærerike fagreisen vil gi deg et nærmere innblikk i USAs politiske og mediale prosesser. Du får titte inn bak kulissene, møte mennesker som har påvirket en hel verden – og lære hvordan verdens mektigste land påvirker oss.

Høsten 2015 blir det meste klart om hvem som vil kjempe om å bli nominert til å overta verdens mektigste kontor. Allerede nå har enkelte kandidater begynt å posisjonere seg i kampen om pengene, for slik å bygge opp tillit og de største politiske musklene.

Alle lurer på om Hillary Clinton vil kaste seg inn i den heftigste kampen i hennes karrière. Skulle hun klare å bli president, vil USA attpåtil få en First Gentleman i Det hvite hus. I kulissene på demokratisk side lurer også Martin O’Malley og visepresident Joe Biden, som gjerne ønsker å knuse Hillarys etterlengtede drøm. På andre siden er republikanerne klare til å ta tilbake makten: Jeb Bush ønsker å følge i fotsporene til sin bror og sin far, og de fleste tror at Chris Christie og Rand Paul vil melde sin interesse tidlig. Kanskje får vi til og med se Mitt Romney i nominasjonen for tredje gang?

For femtende gang arrangeres Washingtonseminaret, som gir deg mulighet til å møte politikk, kultur og media i USA på nært hold. Erfaringene får du dele med en høykompetent gruppe fra politikken, media og samfunnslivet i Norge.

Benytt denne muligheten til å oppleve landet som aldri slutter å fascinere, og som fortsetter å påvirke verden tross påstander om dets fall i status.

Meld deg på her

Earlier Event: June 11
Maktens språk